Om Hypnos och MigOm Hypnos och

Om Mig

OM VÅRA SINNEN.


Jag ska berätta lite hur vi människor fungerar, man kan nästan jämföra oss med en dator för att förstå.


Vi har det omedvetna sinnet;


det är det sinnet som vi aldrig behöver bry oss om; det gör så att vi andas, blinkar osv. Det är vi födda med och det fungerar av sig själv. Det är själva moderkortet på datorn.


Vi har det medvetna sinnet;


det styr vår dagliga aktivitet till ca 5%. Det kan jämföras med datorns arbetsminne (ramminnet), man använder t ex ett program i taget på datorn när man gör diverse saker. Kanske har man två program i gång och ju fler program man har igång desto sämre fungerar datorn… Det är vårt svagaste sinne och är det sinnet som t ex håller reda på alla vardagliga detaljer så som sysslor, namn på vänner, arbetstider och telefonnummer osv.


Och så kommer vi då till det största sinnet, som är det undermedvetna sinnet;


det styr ca 95% av vår dagliga aktivitet. Det är datorns hårddisk. Det programmet är igång hela tiden. Det undermedvetna sinnet är blixtsnabbt. Om du t ex är rädd för spindlar och ser en spindel – så har din kropp, ja hela du reagerat otroligt snabbt på ”faran” – snabbare än ditt medvetna sinne, som kan tänka ”det där är bara en liten spindel, den är inte farlig…” och ändå är du så rädd för den. Det undermedvetna sinnet är en miljon gånger starkare än ditt medvetna sinne och det är därför det vinner över ditt medvetna sinne. Det tar tusen gånger fler beslut varje dag än vad ditt medvetna sinne gör.


Våra vanor ligger i det undermedvetna. Det undermedvetna sinnet följer ett invant mönster, så t ex vid spindelfobi så reagerar kroppen och ditt undermedvetna sinne så som det har gjort sedan första gången du blev rädd för en spindel. Även om det är trettio år sedan den otäcka händelsen skedde. Även om du var ett litet barn då det skedde. Ditt undermedvetna följer mönstret det har följt ända tills vi programmerar om och ändrar i hårddisken. Det kan vi alltså göra i hypnosen.


Vårt undermedvetna har en skyddande effekt för oss – även om det ibland inte är det bästa sättet att skydda oss på. Det undermedvetna följer helt enkelt det invanda, inlärda mönstret så som våra vanor ger oss.


Många gånger kan det undermedvetna "skydda oss" genom att förtränga låsta känslor. Om dessa känslor då triggas av en upplevelse, så kommer man i kontakt med de låsta känslorna. Ofta utan att förstå varför man känner och mår som man gör, men det undermedvetna har gjort sitt jobb och motiverar dig att uppfylla inlärda behov. T ex att stelna av skräck när du ser den där spindeln.


Det som är programmerat i ditt undermedvetna är i 95% av fallen programmerat i barndomen.


  ---------------------------------------------------

                                                           

"Vad är det som gör en glad människa glad och en deppig människa deppig?

 

Ja, förutom att det faktiskt kan ha hänt något positivt eller negativt som påverkar en... så vågar jag ändå påstå att det är inställningen som är nyckeln.


Skiner solen även en regnig dag....? Eller regnar det även när solen skiner?"


Nette


----------------------------------------------------  * Hypnoterapeut   


  * Tapping Coach (TTT)


  *  Reiki-terapeut


  Anette Bohlin

  Stora Torg 6

  241 30  Eslöv

  Skåne


  Ring: 0733-566912

  eller maila


  hypnoterapeut@anettebohlin.se


  Boka tid själv här.                                                           


 

Hypnosterapeut Reiki-terapeut Tapping coach Anette Bohlin

OM HYPNOS


All hypnos är självhypnos och är ett helt naturligt tillstånd. När du t ex drömmer dig bort eller kör bil och upptäcker att du "redan är framme" - har du varit i vaken hypnos.


Alla är i hypnos dagligen i gränslandet mellan vaken och sovande, precis innan man somnar… där det är så skönt, du är vaken men ligger kvar och så somnar du / eller väljer att stiga upp. Precis så är hypnosen med mig – du är i gränslandet mellan vaken och sovande. I kontakt med ditt undermedvetna.


Du kan prata med mig och svara under hypnosen, du kan öppna dina ögon om jag ber dig och ändå vara kvar i hypnosen – det är alltså inget som ”bryter” hypnosen. Och du KAN bryta hypnosen själv om du skulle vilja, men tillåt dig att uppleva och vara i hypnosen så kommer vi att på ett kraftfullt sätt lösa ditt problem.


Det som är så bra med hypnosen är att vi kommer till det undermedvetna och det är där allt sitter. Allt som hänt, allt som känns, allt som upplevts – men som du kanske inte kommer ihåg så mycket av på det medvetna planet. Vare sig du minns en händelse eller inte, så finns det ändå kvar, lagrat i det undermedvetna och det kan ställa till det för oss i livet, fastän vi inte minns varför vi känner som vi gör.
Jag är certifierad Hypnoterapeut av NGH och SAHH.Om National Guild Of Hypnotists / NGHNGH: National Guild of Hypnotists är världens största hypnos och hypnoterapi organisation. 1950 fick en grupp hypnotisörer, ledd av dr. Rexford L. North, chef för Hypnos Center i Boston, Massachusetts, en idé att bilda en nationell medlemsorganisation rörande denna terapi form.


Med dr. North vid styret lanserades nationella sällskapet för hypnotisörer officiellt våren 1951, och inom kort, bildades och verkade lokalavdelningar i många större amerikanska och kanadensiska städer. Under våra sextio år har vi bidragit till ett stort utbyte av idéer, vänskap, ömsesidigt förtroende och samverkan mellan praktiserande läkare, vilka samtidigt främjar och försvarar sin vetenskapliga yrkesverksamhet, och filosofi.


Vårt motto sedan 1950-51 har varit, att nationella sällskapet för hypnotisörer ska framstå som ett öppet forum för fritt utbyte av idéer rörande denna terapi. Sällskapets rådgivande styrelse består av välkända ledare, författare och lärare i hypnos med individuella kunskaper inom många verksamhetsområden
Om SAHH Skandinaviska Akademin för Hypnotisörer och HypnoterapeuterSAHH är en organisation för hypnosterapeuter som inledningsvis är utbildade genom Hypnosterapeut/Jack Johansen/Sverige och HypnosCollege/Rene Fredriksen/Danmark. Deras målsättning är att även få med Norge i detta skandinaviska samarbete. Organisationens syfte är att samla utbildade hypnosterapeuter, möjligheter att kommunicera och reflektera genom SAHH´s forum. Vidare skall organisationen erbjuda  kompletterande hypnosterapiutbildningar inom specifika områden..

Hypnoterapeut Hypnosterapeut SAHH
Hypnoterapeut Hypnoterapi NGH Hypnosterapi
Hypnoterapeut Anette Bohlin
NGH Hypnoterapi Anette Bohlin Hypnosterapi
SAHH Certifierad Hypnoterapeut Hypnosterapi

Om mig:


jag är 46 år och jag utbildade mig till Hypnoterapeut hos Jack Johansen som grundade SAHH tillsammans med René Fredriksen. Jag är certifierad av både SAHH och NGH.


Jag var färdigutbildad och certifierad den 30 mars 2013, men jag fortsätter att utbilda mig och läser mycket inom mitt favoritämne. Jag åker varje år iväg på vidareutbildning inom Hypnos och Hypnoterapi. Jag älskar Hypnoterapi och jag älskar att hjälpa människor att få till den förändringen de vill ha.


I mars 2015 utbildade jag mig till Reiki-healer och jag fortsätter att utbilda mig även inom Reikin.


I mars 2015 påbörjade jag även en utbildning inom Mindful Tapping, som är en variant på EFT. Den utbildningen slutförde jag i augusti 2015 och jag är certifierad.


I augusti 2016 var jag färdig med min certifiering i Trauma Tapping Technique (TTT) som också den är en variant på EFT.


Det innebär att jag har tre starka ben att stå på. Tre kraftfulla, naturliga sätt att hjälpa den som behöver. Fler och fler  inser att det är just de "alternativa" (naturliga) sätten som ger resultaten man vill ha.


Vi är alla olika och även om alla tre hjälpsätten fungerar på alla människor, så kanske du tilltalas av just det ena  och då är det det du ska välja, när du kommer till mig.


Jag jobbar i mitten av Skåne, i centrala Eslöv.  -------------------------------------------------------
Här är bilder från mina utbildningar inom Hypnos.


                                               


 I mars 2017 utbildade jag mig i The Swan hos Bob Burns.

                                                                                                                                                   

 


                     

  På fyra dagars Hypnoskonvent i Osby 2015.


  Här med Jack Johansen och Maja Wolt.

  Maja Wolt är bl a hypnoanalytiker, kriminalare, socionom och expert på lagen, moral och etik

                                                                                                                     På Smärtlindrings-utbildning i Osby, mars 2014.

                                                                             

  Rene Frederiksen från HypnoCollege.dk


  René är NGH Instruktør (CI)

  Certificeret NGH Hypnoterapeut (CH)

  Master Instruktør “HypnoPiller” Pain Management Hypnoterapi (MI)


                                                                                                                             På NGH konvent i Danmark i januari 2014.


Heldagsutbildning med Sean Michael Andrews. Sean är känd som "the worlds fastest hypnotist".

www.worldsfastesthypnotist.com


2013 fick han titeln Hypnotist of the Year vid Mid America Hypnosis Conference.


    
                                             


Jag och min lärare Jack Johansen.

Jack är helt fantastisk, både som lärare, mentor och vän.

 

                                   

Bob Burns och Hypnoterapeut Anette Bohlin
Hypnosterapeut Anette Bohlin Hypnoterapi
Hypnoterapeut Anette Bohlin med Jack Johansen och Maja Wolt
Hypnosterapeut Anette Bohlin med Rene Frederiksen utbildning i Smärtlindring med hypnos
Hypnoterapeut Anette Bohlin med Sean Michael Andrews
Hypnoterapeut Anette Bohlin med Jack Johansen
Om hypnos hypnoterapi tapping reiki må bra
Må bra Hypnosterapi Tapping Reikihealing
Hypnoterapi Tapping Reiki i Skåne
Hypnoterapeut Anette Bohlin
Hypnos Tapping Reiki i Eslöv, Skåne
Hypnos i Skåne
Hypnosterapi Skåne
Hypnosterapeut Anette Bohlin
Hypnosterapi Skåne
Hypnoterapi Skåne